Συμβουλές για μείωση κόστους ανακαίνισης

 

1 . Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές τεχνικές για την κάλυψη επιφανειων σε σχέση με τα παραδοσιακά πλακάκια ή την γυψοσανίδα. Και για οικονομικούς αλλά και για αισθητικούς (τα πλακάκια και οι γυψοσανίδες έχουν χρησιμοποιηθεί σίγουρα πάρα πολυ) χρησιμοποιήστε πατητή τσιμεντοκονία σταμπωτά δάπεδα κλπ.

2. Κάνετε μεταποίηση επίπλων ή πεπαλαίωσή τους ή δημιουργήστε νέα με φθηνές εναλλακτικές τεχνικές κλπ

3. Κάνετε επισκευή παλιων υλικών αντί να αγοράσετε νέα. Μέχρι και στα κεραμίδια μπορείτε να το κάνετε αυτό για να μοιάζουν σαν καινούργια (πχ καθαρισμα-πλύσιμο-ασταρωμα βερνικωμα (σύντομα νεο αρθρο με προσφατη εργασία μας στην οποία μειώσαμε το κόστος αλλαγής κεραμιδιών στο 1/3 και έμοιζαν σαν καινούργια )

 

 

4. Κατασκευάστε χτιστά έπιπλα και ειδη υγιεινής πχ μπαρ, νεροχύτη κλπ, κυρίως για εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο.

5. Βάψετε δημιουργικά (θα σας εξοικονομήσει από αγορές διακοσμητικών στοιχείων). Κάνετε βάψιμο τοιχων σε συνδυασμο με λίγα  διακοσμητικα στοιχεια ή ακομη και βάψιμο επίπλων (εμείς βάφουμε με αερογραφο αντί πινέλου διότι πέραν της ταχύτητας το ομοιόμορφο αποτέλσαμα θυμίζει… εργοστασιακή δουλειά).

6. Αντικατάσταση της επένδυσης καναπέδων καθισμάτων πολυθρόνων και γενικά όλων των ταπετσαριών, σίγουρα θα κοστίσει λιγότερο από αγορά καινούργιων.

 

 

7. Αν θέλετε να μοιάζει οτι ξοδέψατε περισσότερα από ότι πραγματικά σας κόστισε η ανακαίνιση προσθεστε αντικείμενα “εξακριβωμένα μεγάλης αξίας”. Πχ ενώ κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβό είναι ένα διακοσμητικό φωτιστικό μπορείτε να βάλετε έναν ακριβό πολυέλαιο που όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ότι ακόμη και η τοποθέτηση του θα είναι ακριβή. Αντί λοιπόν να κάνετε πολλα μικρα έξοδα που ίσως περάσουν απαρατήρητα  (σποτάκια, αντίκες μινιατουρες κλπ) πολλες φορες η προσθήκη ενός “κραυγαλέου” αντικειμένου εξακριβωμένης αξίας από όλους, μπορεί να κάνει την διαφορά ιδίως αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο.

8. Ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον φωτισμό. Η αλλαγή στον φωτισμό κάνει θαύματα. Σίγουρα τα φωτιστικά δεν είναι όλα φθηνα, αλλα ακόμη και ενα φθηνό φωτιστικό μπορεί με τον τρόπο που φωτζιει να δειξει μια τεράστια αλλαγή και να σώσει ένα ολόκληρο χώρο. Τα χρήματα που θα δώσετε στον επαγγελματία του φωτισμού θα σας γλιτώσει από ένα καλό ποσό που θα πήγαινε σε διακόσμηση και υποδομές.

 

9 ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ! Πραγματικά σχεδόν κανείς (αληθινός) επαγγελματίας δεν θέλει να σας κλέψει. Ακόμη και ο χειρότερος επαγγελματίας κατά βάθος ξέρει ότι αν προσπαθήσει να σας κλέψει κάποια στιγμή θα τους ανακαλύψετε. Και από την μία δεν θέλει να χαλάσετε την φήμη του και από την άλλη φυσικά όλοι θα ήθελαν να δουλέψουν ξανά μαζί σας. Οι ειδικοί λοιπόν θα σας εκοικονομήσουν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα φαντάζεστε. Εσείς πρέπει μόνο να είστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι για το budget σας και  αυτοί θα πρέπει να είναι απλως “ειδικοι”!