Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια σύγχρονη εναλλακτική κατασκευαστική λύση της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη και οικονομική λύση σε κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους για το μπάνιο, την κουζίνα, το δάπεδο, τοίχους χωρίσματα, τις σκάλες, τζάκια, είδη υγιεινής (μπορείτε να διαμορφώσετε μέχρι και νεροχύτες ντουζιέρες κλπ) , ακόμη και για έπιπλα (πχ μόνιμο τραπέζι εξωτερικού χώρου ή μπαρ ενός καταστήματος εστίασης, ή ένα χώρισμα σε έναν επαγγελματικό χώρο).

Δεν είναι καινούργιο υλικό. Οι ρίζες του βρίσκονται δεκαετίες πριν (γενικά η χρήση κονιαμάτων στην δόμηση και διακόσμηση έχει ρίζες σε αρχαίους λαούς στην Ινδία στην Κίνα στην Αιγυπτο την Ρώμη και φυσικά στην Ελλάδα), αλλά έχει γίνει “μόδα” τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας.

Πλεονεκτήματα

α. Είναι φθηνή

β. Δεν χρειάζεται να “ξηλώσετε” την προηγούμενη επιφάνεια  

γ. Είναι φθηνότερη από κάθε άλλη λύση κάλυψης επιφανειών π.χ πλακάκια γυψοσανίδα μάρμαρο κλπ

δ. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια πολύ γρήγορη κατασκευή και αυτό από μόνο του σημαίνει κέρδος από την οικονομία σε εργατώρες.

ε. Υψηλή αντοχή: αδιαβροχο, αντοχή σε θερμοκρασίες, ανθεκτικό οπτικά στην φθορα του ειδικά με την προσθήκη βερνικιού, λόγω απουσίας τσιμέντου δεν δημιουργούνται ρηγματώσεις

στ. Όμορφο, πολυτελές διαχρονικό, συνδυάζει μοντερνο με παραδοσιακό

ζ. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια (πλακάκια, σοβά, μωσαϊκό, μάρμαρο, τσιμεντοσανιδα γυψοσανιδα μπετόν κ.α).

η.  Η πατητή τσιμεντοκονία δεν λερώνει εύκολα, καθαρίζεται εύκολα

θ. Ανεξάντλητη ποικιλία σχεδίων τεχνοτροπιών χρωματικών αποχρώσεων, όριο είναι η φαντασία του αρχιτέκτονα  διακοσμητή, τεχνίτη ή του ιδίου του ιδιοκτήτη

Μειονεκτήματα

Γενικά η τεχνική αυτή δεν εχει μειονεκτήματα. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ώς μειονεκτήματα τα ακόλουθα:

α. Είναι σχετικά ευαίσθητη σε αδιάλυτες χλωρίνες και γενικά σε αδιάλυτα ισχυρα καθαριστικά.

β. Μετα την εφαρμογή της δεν μπορουν να γίνουν επισκευές (μερεμέτια).

γ. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως ένα μειονέκτημα είναι οτι καλό ειναι η πατητή τσιμεντοκονία να συντηρείται κάθε 3-4 χρόνια περνώντα το με ειδικό βερνίκι (κυρίως αν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο). Βέβαια θα μπορούσαμε να το εντάξουμε αυτο και στα πλεονεκτήματα (!) αφου η φθορά του χρόνου στα ανταγωνιστικά υλικά κάνουν την εμφάνιση τους μη αναστρέψιμη (πχ φθορά σε πλακάκια εξωτερικού χώρου), και κανένα βερνίκι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την συνέχειά τους στο χρόνο…

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλα μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα προκύπτουν συνήθως μόνο από κακοτεχνίες.

Θέλετε Ιστοσελίδα με Άρθρα σαν αυτό;

Ποιες είναι οι κακοτεχνίες που μπορει να σας κάνει κάποιος τεχνίτης κατα την εφαρμογη αυτης τη τεχνικής;

α. Εφαρμογή σε επιφάνεια που δεν έχει τις κατάλληλες μηχανικές αντοχες.

 Αν εφαρμόσουμε πατητή τσιμεντοκονία σε μια τέτοια επιφάνειες πχ ένα σαθρό πάτωμα με τσιμέντο που από κάτω δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει ( αν έχει πχ κενά πέτρες ίσως και ξύλα) τότε είναι πιθανό να “σπάσει η κατασκευή “ εξαιτίας της κακής υποδομής. Πρέπει ο τεχνίτης και ο μηχανικός να κάνουν σωστή εκτίμηση της καταλληλότητας μιας επιφάνειας, ώστε αν κριθεί σκόπιμο να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες.

β. Κακή προετοιμασία για εφαρμογη

Άλλη προετοιμασία χρειάζεται μια επιφάνεια με σοβά, άλλη μια με πλακάκια με βαθύ αρμό, και άλλη σε γυψοσανίδα. Ο τεχνίτης πρέπει να γνωρίσει πότε και πως θα πρέπει να καθαρίσει ή να ασταρώσει μια επιφάνεια, αν πρέπει να στρώσει ένα υλικό εξομάλυνσης, πότε και πως θα πρέπει να καλύψει αρμούς ή ρηγματώσεις (υπάρχουν ειδικά υλικά, ειδικές ταινίες, κλπ).

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ: Με ειδικές τεχνικές μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 6 ευρώ ανά τετραγωνικό! Παρ’ όλα αυτά μια πατητή τσιμεντοκονία γίνεται να στοιχίσει ακόμη και περισσότερο από αντίστοιχη κάλυψη με πλακάκια στην περίπτωση που θα χρειαστεί πολύ ακριβή προετοιμασία σε μια πολύ ειδική περίπτωση, αλλα γενικά η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι συνήθως δεν την ξεπερνάει.

Ζητήστε προσφορά πατώντας εδώ

Δείτε τις τιμές μας πατώντας εδώ

Συγγραφή άρθρων zoom-out.gr : Κατασκευή Κερδοφόρων Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Σύνδεσμοι:

https://www.durostick.gr/proioda/patiti-tsimedokonia/

https://ec.europa.eu/growth/sectors/raw-materials/industries/non-metals/cement-lime_en

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=5nRUKLGlL8E%3D&tabid=506&language=br

συνδεσμος